Αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική 

Αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική 

Αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική 

Φυτεύουμε σε γλάστρες και κήπους εύκολα στην καλλιέργεια αρωματικά φυτά για χρήση στη μαγειρική, για να τα έχουμε πάντα διαθέσιμα. Κόβουμε όσο χρειαζόμαστε κάθε φορά και απογειώνουμε γευστικά και αρωματικά τις συνταγές μας. Τι καλύτερο από φρεσκοκομμένα μυρωδάτα κλωναράκια για την κατσαρόλα μας;

  • Δενδρολίβανο: αρωματίζει πατάτες, κοτόπουλο, ψάρι. Όρθιο ή έρπον, θέλει λίγο νερό και καλή αποστράγγιση. Το έρπον θα φτιάξει γρήγορη εδαφοκάλυψη ακόμη και σε ένα σκιερό παρτέρι και αποτελεί καλή επιλογή για βραχόκηπους. Λίγο πριν έρθει η άνοιξη, ανθίζει και γεμίζει μικρά μωβ άνθη.
  • Θυμάρι, θρούμπι και λεμονοθύμαρο: αρωματίζουν πατάτες, κρέας, μαρινάδες. Αγαπάνε τις ηλιόλουστες θέσεις και δε ζητάνε παρά μονάχα λίγο νερό, ακόμη και το καλοκαίρι. Φουντώνουν γρήγορα και είναι ό,τι πρέπει για φύτευση σε μικρή γλάστρα. Για πιο κλασικό άρωμα επιλέγουμε θυμάρι, ενώ για δροσερές γεύσεις, το λεμονοθύμαρο είναι αυτό που χρειάζεται η συνταγή μας.
  • Ρίγανη: αρωματίζει σαλάτες, κρέας, μαρινάδες. Μη γελιόμαστε: χωριάτικη σαλάτα δίχως ρίγανη, μουσακάς δίχως μελιτζάνες! Η ρίγανη δε λείπει από την ελληνική κουζίνα και χρησιμοποιείται τόσο φρέσκια, όσο και αποξηραμένη. Μπορεί κάλλιστα να φυτευτεί και σε γλάστρα και χρειάζεται λίγο νερό και καλή αποστράγγιση.
  • Δάφνη Απόλλωνος: αρωματίζει κρέας, φακές, σάλτσες. Η δάφνη είναι αειθαλής θάμνος με πράσινα φύλλα, που μπορεί να διαμορφωθεί και σε δέντρο. Ανθίζει την άνοιξη για μικρό χρονικό διάστημα και γεμίζει υπόλευκα άνθη. Τα φύλλα της, αφού αποξηρανθούν, χρησιμοποιούνται στη μαγειρική.

Κείμενο:
Αιμιλία Ροδοπούλου
MSc. Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος ΑΠΘ

Δεν Υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑρχικήΚατηγορίεςΑγαπημέναΛογαριασμος
Αναζήτηση