Επιλογή οργανικής ουσίας για τον εμπλουτισμό του χώματος

Επιλογή οργανικής ουσίας για τον εμπλουτισμό του χώματος

Επιλογή οργανικής ουσίας για τον εμπλουτισμό του χώματος

Η προσθήκη οργανικής ουσίας στο υπόστρωμα των φυτών μας και ο εμπλουτισμός του εδάφους του κήπου μας είναι τόσο σημαντικά για την ανάπτυξη των φυτών μας, όσο είναι η σωστή και πλούσια διατροφή για τους ανθρώπους!

Η σωστή εφαρμογή των εδαφοβελτιωτικών είναι απαραίτητη για να έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα στην ανάπτυξη των φυτών μας. Η οργανική ουσία πρέπει να ενσωματώνεται στο χώμα της γλάστρας και του κήπου μετά από καλή ανάδευση. Δεν αρκεί απλά να τοποθετείται επιφανειακά στο χώμα. Στους δε λαχανόκηπους, το όργωμα είναι σημαντικό για τη σωστή ενσωμάτωση της κοπριάς ή άλλης οργανικής ουσίας.

Ας δούμε με λεπτομέρεια ποιες επιλογές για οργανική ουσία έχουμε:

  • Κοπριά ζωικής προέλευσης: γνωστή εδώ και πολλές δεκαετίες, η κοπριά αγελάδας είναι απαλλαγμένη από παθογόνους μικροοργανισμούς και ζιζάνια και αυξάνει τη γονιμότητα του εδάφους.
  • Κομπόστ φυτικής προέλευσης: αποτελείται από φυτικά υπολείμματα που έχουν υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία (τεμαχισμός, σωστός αερισμός κτλ) και με την πάροδο του χρόνου έχουν αποσυντεθεί.
  • Coffebin: προέρχεται από κατεργασία υπολειμμάτων καφέ και είναι κατάλληλο για πολλές περιπτώσεις. Το χρησιμοποιούμε σε γλάστρες, στο λαχανόκηπο, σε φυτεύσεις δέντρων και θάμνων, σε σπορεία αλλά και σε καλλιέργειες.
  • Φυτόχωμα μίγμα Β: φυτόχωμα ελληνικής παραγωγής με τύρφη, κοπριά, στέμφυλα και περλίτη. Κατάλληλο για φυτά εξωτερικού χώρου και απαραίτητο για λαχανόκηπο, για να έχουμε πλούσια σοδειά!
  • Φυτόχωμα για λαχανικά: ο απαραίτητος σύμμαχός σας για υγιή κηπευτικά και γενναιόδωρη σοδειά.

Κείμενο:
Αιμιλία Ροδοπούλου
MSc. Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος ΑΠΘ

Δεν Υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑρχικήΚατηγορίεςΑγαπημέναΛογαριασμος
Αναζήτηση