ZAMIA (ΖΑΜΙΑ Ή ΖΑΜΙΟΚΟΥΛΚΑΣ)

Τρία φυτά εσωτερικού χώρου που δε χρειάζονται φυσικό φως

ZAMIA (ΖΑΜΙΑ Ή ΖΑΜΙΟΚΟΥΛΚΑΣ)

Όλο και κάποιο από τα παρακάτω προβλήματα θα χρειάστηκε να αντιμετωπίσετε κάποια στιγμή και δεν ξέρατε τι να κάνετε! Θέλατε να έχετε κάποιο φουντωτό ζωντανό φυτό σε σκοτεινό σημείο και νομίζατε ότι αυτό δεν είναι εφικτό. Σκοτεινή είσοδος πολυκατοικίας, κρυμμένη γωνιά σε σαλόνι, γραφεία εταιρείας με λιγοστό φως, εστιατόριο με ανήλιαγο δρόμο, κλιμακοστάσιο χωρίς κανένα παράθυρο; Όλα τα παραπάνω σημεία μπορούν να έχουν ένα από τα παρακάτω φυτά να τα ομορφαίνει!

Η δράκαινα μαρτζινάτα είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που μπορεί άνετα να επιβιώσει ακόμα και σε υπόγεια χωρίς παράθυρα! Φροντίστε να μην παραποτίζεται το χώμα της, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να σαπίσει εύκολα. Φυσικά η μαρτζινάτα μεγαλώνει ακόμη πιο γρήγορα και σε φωτεινά σημεία και γίνεται ακόμη πιο φουντωτή, με τα φύλλα της να βγαίνουν από τα κλαδιά σα συντριβάνια.

Μία ακόμη επιλογή φυτού εσωτερικού χώρου που θα σας λύσει τα χέρια όταν θέλετε φυτό σε σκοτεινή θέση είναι η σανσεβιέρια. Έχει μακρόστενα σκληρά λογχοειδή φύλλα που φύονται από το χώμα σε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου, και με λευκά ή κίτρινα ανομοιόμορφα σχέδια. Και η σανσεβιέρια έχει μικρές απαιτήσεις σε νερό και συχνά καταφέρνει να ανθίσει με ένα άνθος μικρό αλλά πολύ αρωματικό.

Τέλος, η ζάμια είναι κι αυτή ένα από τα αγαπημένα φυτά που χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε χώρους εστίασης, γραφείων και ξενοδοχείων, όπου χρειαζόμαστε πρασινάδα αλλά το φως είναι λιγοστό. Βγάζει μακριά κλαδιά από το χώμα, που έχουν πάνω τους γυαλιστερά φύλλα. Η ζάμια μπορεί, όταν δε χωράει πια στη γλάστρα της, να μεταφυτευτεί αφού διαιρεθεί εύκολα σε 2 ή περισσότερα φυτά.

Κείμενο:
Αιμιλία Ροδοπούλου
MSc. Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος ΑΠΘ

Δεν Υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑρχικήΚατηγορίεςΑγαπημέναΛογαριασμος
Αναζήτηση