LEUCOPHYLLUM FRUTESCENS (ΛΕΥΚΟΦΥΛΛΟ)

Φυτά με ανθοφορία τους δύσκολους μήνες του φθινόπωρου

CARISSA MACROCARPA (ΚΑΡΙΣΣΑ Η ΜΕΓΑΝΘΗΣ)

Καρίσσα

Αυτή την εποχή η καρίσσα είναι ανθισμένη, γεμάτη μικρά λευκά άνθη σαν αυτά του γιασεμιού. Προλαβαίνετε να τη φυτέψετε και να απολαύσετε την ανθοφορία της. Αμέσως μετά, τα άνθη δίνουν τη θέση τους σε κόκκινους καρπούς, ενώ το φύλλωμά της συνεχίζει να φτιάχνει πλούσια εδαφοκάλυψη. Ολόφρεσκες καρίσσες θα βρείτε στα Φυτώρια Χορομίδη, και φυσικά στο πλήρως ενημερωμένο μας e-shop: με ένα κλικ στο σπίτι σας!

CASSIA CORYMBOSA (ΚΑΣΣΙΑ)

Κάσσια

Η κάσσια είναι η έκπληξη του φθινοπώρου! Εκεί που τα περισσότερα φυτά έχουν κάνει καμπή στην ανθοφορία λόγω του τέλους του καλοκαιριού, η κάσσια είναι ξεκούραστη και έτοιμη να μας γεμίσει πανέμορφα κίτρινα λουλούδια όλο το φθινόπωρο. Διαλέξτε μία κάσσια φουντωτή από τα Φυτώρια Χορομίδη και διαμορφώστε τη σε θάμνο ή κλαδέψτε τη να γίνει δεντράκι. Φυτέψτε τη στο κέντρο ενός παρτεριού ή στην περίφραξη του κήπου και θα ανυπομονείτε κάθε φθινόπωρο να τη χαρείτε γεμάτη λουλούδια.

LEUCOPHYLLUM FRUTESCENS (ΛΕΥΚΟΦΥΛΛΟ)

Λευκόφυλλο

Ένας ιδιαίτερος αειθαλής θάμνος με ασημόχρωμα μικρά φύλλα και μωβ άνθη. Μπορεί να φυτευτεί σε σειρά, ώστε να φτιάξει ένα συμπαγή φράχτη. Κατάλληλος για το κλίμα και τα εδάφη σε νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές, το λευκόφυλλο, είναι τώρα ανθισμένο και περιμένει να διαλέξετε το δικό σας στα Φυτώρια Χορομίδη.

LANTANA CAMARA MINI FUSTO (ΛΑΝΤΑΝΑ ΟΡΘΟΚΛΑΔΗ ΜΙΝΙ ΚΟΡΜΟΣ)

Λαντάνα μίνι κορμός

Η λαντάνα είναι από τα λίγα φυτά που έχουν ασταμάτητη ανθοφορία από την άνοιξη μέχρι και αργά το φθινόπωρο. Από κάποιο σημείο και μετά, συνυπάρχουν πάνω στο φυτό τα άνθη μαζί με τους μικρούς μαύρους σφαιρικούς καρπούς. Χαρίστε μία πορτοκαλοκόκκινη μίνι λαντάνα με κορμό σε φίλους, μιας και συνεχίζει να ανθίζει όσο κρατάει ακόμη ο ζεστός καιρός.

Κείμενο:
Αιμιλία Ροδοπούλου
MSc. Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος ΑΠΘ

Δεν Υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑρχικήΚατηγορίεςΑγαπημέναΛογαριασμος
Αναζήτηση