Φυτά εσωτερικού χώρου σε ντελικάτες γλάστρες (Μέρος Β')

Φυτά εσωτερικού χώρου σε ντελικάτες γλάστρες (Μέρος Β’)

Μεγάλη ποικιλία και σε φυτά εσωτερικού χώρου θα βρείτε στα Φυτώρια Χορομίδη. Πολλές επιλογές για να αναδείξετε μικρές γωνιές του σπιτιού σας τώρα που χειμωνιάζει και θα χαίρεστε όλο και περισσότερο το σπίτι σας, αλλά ακόμη και για να βελτιώσετε τον χώρο της επιχείρησής σας. Διαλέξτε τα φυτά που σας ταιριάζουν και δείτε τα να μεγαλώνουν μέσα σε γλάστρες και κασπώ από την μεγάλη γκάμα μας.

Φυτά εσωτερικού χώρου σε ντελικάτες γλάστρες (Μέρος Β')

Σπαθίφυλλο

Φυτέψτε το σπαθίφυλλο σε μία γλάστρα cilindro greige με ματ γκρίζο χρώμα, που ταιριάζει σε περιβάλλον με μοντέρνα διακόσμηση, αλλά και με κλασσική. Το σπαθίφυλλο θα αγαπήσει μία φωτεινή θέση στο σπίτι σας, κοντά σε παράθυρο, και θα δυσαρεστηθεί με την υπερβολική υγρασία και την κακή αποστράγγιση στο χώμα του. Θα το δείξει αμέσως, μαυρίζοντας τα φύλλα του και θα αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα. Αν, όμως, αναπτύσσεται καλά, θα ανθίζει γεμίζοντας λευκά κρινάκια.

Φυτά εσωτερικού χώρου σε ντελικάτες γλάστρες (Μέρος Β')

Φτέρη

Η φτέρη είναι εδώ και πολλές δεκαετίες αγαπημένη από πολλούς, καθώς είναι ένα φυτό που μεγαλώνει γρήγορα και ζωηρά, χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα. Μπορεί να αναδείξει μικρές γωνιές του χώρου σας με το φουντωτό της φύλλωμα. Θα αναδειχτεί αν τη φυτέψετε στη γλάστρα coprivaso που θα βρείτε στο φυτώριό μας.

Φυτά εσωτερικού χώρου σε ντελικάτες γλάστρες (Μέρος Β')

Πόθος

Ο πόθος μάς γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, καθώς παλαιότερα τον έβρισκες σε κάθε σπίτι. Αναπτύσσει μακριά κλαδιά με πράσινα καρδιόσχημα φύλλα, τα οποία μπορούν να τυλιχτούν πάνω σε καφασωτό ή άλλο σταθερό σημείο ή να κρέμονται από τη γλάστρα τους, αν τοποθετήσουμε τη γλάστρα σε ένα ψηλό ράφι μέσα στο σπίτι. Ταιριαστή γλάστρα για τον πόθο είναι η vaso moderne, σε απαλό ανοιχτό κεραμιδί.

Φυτά εσωτερικού χώρου σε ντελικάτες γλάστρες (Μέρος Β')

Φιλόδενδρο ή μονστέρα

Η μονστέρα εντυπωσιάζει με τα μεγάλα φύλλα της και αναπτύσσεται γρήγορα χαρίζοντάς μας πλούσια πρασινάδα μέσα σε εργασιακούς χώρους ή κατοικίες. Θα δείξει όμορφη φυτεμένη σε μία τετράγωνη fiberglass γλάστρα με όψη ξύλου.

Φυτά εσωτερικού χώρου σε ντελικάτες γλάστρες (Μέρος Β')

Σανσιβιέρια

Η σανσιβιέρια είναι ίσως το πιο εύκολο φυτό εσωτερικού χώρου, όσον αφορά στην φροντίδα του και στις συνθήκες όπου θα αναπτύσσεται. Μεγαλώνει άνετα, ακόμη και σε σημείο με πλήρη έλλειψη φυσικού φωτός, δηλαδή ακόμη και με τεχνητό φως! Δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη φροντίδα και μπορεί να ανταπεξέλθει υπέροχα ακόμη και σε συνθήκες έλλειψης νερού. Μας χαρίζει μετά από λίγα χρόνια μακρύ, λευκό, πολύ αρωματικό άνθος και μπορεί να φυτευτεί σε ομάδα των 3 μικρών φυτών σε μία πιατέλα ciotola bordata greige grafiata που τη βρίσκετε στα Φυτώρια Χορομίδη. Το πλέον κατάλληλο φυτό για εργασιακούς χώρους και ξενοδοχεία, όπου το φυσικό φως συνήθως απουσιάζει και η φροντίδα είναι, λόγω των συνθηκών, δύσκολη.

Κείμενο:
Αιμιλία Ροδοπούλου
MSc. Δασολόγος- Περιβαλλοντολόγος ΑΠΘ

Δεν Υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑρχικήΚατηγορίεςΑγαπημέναΛογαριασμος
Αναζήτηση