ARECA PALM OR DYPSIS LUTESCENS (ΑΡΕΚΑ)

Φροντίδα και φυτοπροστασία φυτών εσωτερικού χώρου

ARECA PALM OR DYPSIS LUTESCENS (ΑΡΕΚΑ)

Όλα τα μυστικά για τη φροντίδα και τη σωστή συντήρηση των φυτών εσωτερικού χώρου, τα συγκεντρώσαμε εδώ, σε ένα ολόφρεσκο άρθρο. Μάθε πώς να τα ποτίζεις, να τα κλαδεύεις και πώς να εντοπίζεις καλά κρυμμένους εχθρούς!

Το πιο σημαντικό στην καλή υγεία και ανάπτυξη των φυτών εσωτερικού χώρου είναι το πότισμα. Οι περισσότεροι παραποτίζουν τα φυτά τους μέσα στο σπίτι και έτσι τα οδηγούν άθελά τους στο μαρασμό. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το χώμα στις γλάστρες μέσα στο σπίτι στραγγίζει και στεγνώνει πολύ πιο αργά σε σχέση με τις γλάστρες στο μπαλκόνι. Αυτό εξηγείται εύκολα, καθώς μέσα στο σπίτι δε φυσάει και δεν ξεραίνει το χώμα ο ζεστός ήλιος. Επομένως, θυμόμαστε να τα ποτίζουμε μόνο όταν δούμε ότι το χώμα στέγνωσε όχι μόνο επιφανειακά, αλλά και βαθύτερα.

Πολύ σημαντικό είναι να κλαδεύουμε τα φυτά μας, αφαιρώντας συνέχεια τα ξερά φύλλα και άνθη. Έτσι, το φυτό δεν επιβαρύνεται με ξερά τμήματα και συνεχίζει πιο ανάλαφρο την ανάπτυξή του.

Τέλος, συνηθίζεται να βλέπουμε ένα φυτό να μαραίνεται ξαφνικά, ενώ η όψη του μοιάζει φυσιολογική. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει συνήθως είναι ότι ταλαιπωρείται από προσβολή από έντομα τα οποία συγκεντρώνονται στις κάτω επιφάνειες των φύλλων ή σε κλαδιά που δε φαίνονται. Έτσι, με μια πρώτη ματιά, δεν μπορούμε να τα εντοπίσουμε, αλλά αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά, θα δούμε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και καλά κρυμμένο. Καθαρίζουμε τοπικά και απομακρύνουμε τα έντομα με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με καθαρό οινόπνευμα.

Κείμενο:
Αιμιλία Ροδοπούλου
Δασολόγος- Περιβαλλοντολόγος ΑΠΘ

Δεν Υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑρχικήΚατηγορίεςΑγαπημέναΛογαριασμος
Αναζήτηση