Η Βουκαμβίλια ή Μπουκαμβίλια είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό και ανήκει στην τάξη «καρυοφυλλώδη» και στην οικογένεια των νυκταγινιδών.

Χαρακτηριστικά

Η Βουκαμβίλια είναι θάμνος ή μικρό δέντρο με καταγωγή από τη Νότια Αμερική και τα περισσότερα από τα είδη της φέρουν μεγάλα αγκάθια. Είναι φυλλοβόλο φυτό. Τα φύλλα της φέρουν μίσχους, είναι ακέραια, μεγάλα, χνουδωτά και έχουν σχήμα καρδιάς ή νεφρού. Τα άνθη της είναι όμορφα, ζωηρόχρωμα και μετρίου μεγέθους, σε ποικίλους χρωματισμούς. Η υφή τους είναι χάρτινη και με την πάροδο μερικών εβδομάδων πέφτουν και αντικαθίστανται με καινούρια. Μπορεί να είναι λευκά, ροζ, κόκκινα, βυσσινί, μοβ και πορτοκαλί. Οι βλαστοί της Βουκαμβίλιας είναι ξυλώδεις και διακλαδώνονται, αναρριχώνται και φτάνουν σε ύψος και τα 12 μέτρα. Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα αρκετά εύκολα και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τη σύνθεση του εδάφους. Είναι ευαίσθητη στο ψύχος και αγαπά τις ηλιόλουστες περιοχές.

βουκαμβίλια μπουκαμβίλια Φυτώρια/Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης: γλάστρες, φυτά, καρποφόρα, αειθαλή, φυτοχώματα, λιπάσματα, εργαλεία και είδη κήπου | Horomidis Agronomic Corp. Flower pots, plants, garden utensils and supplies, evergreens, fruit trees, fertilizer, soil

Η Βουκαμβίλια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αναρριχώμενα φυτά. Συναντάται πολύ συχνά σε νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα εντυπωσιακά, χρωματιστά της άνθη δίνουν μια άλλη διάσταση στον καλοκαιρινό σας κήπο. Ανθίζει από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο, όσο οι θερμοκρασίες παραμένουν ψηλές. Είναι καταπληκτικό φυτό για πέργολες.

Ποικιλίες

Έχουν δημιουργηθεί πολλές καλλωπιστικές ποικιλίες και σήμερα είναι από τα πολύ διαδεδομένα καλλωπιστικά φυτά. Καλλιεργείται σε γλάστρες, κήπους και πάρκα σε ολόκληρη την Ελλάδα αποτελώντας ένα κλασικό ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό φυτό.

Για να δείτε τις Βουκαμβίλιες μας, πατήστε εδώ.