Επιλογή Σελίδας

Πέντε και ένας  λόγοι για να εγκαταστήσετε αυτόματο πότισμα! | Φυτώρια/Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης: γλάστρες, φυτά, καρποφόρα, αειθαλή, φυτοχώματα, λιπάσματα, εργαλεία και είδη κήπου | Horomidis Agronomic Corp. Flower pots, plants, garden utensils and supplies, evergreens, fruit trees, fertilizer, soil

Το τακτικό πότισμα των φυτών μας στο μπαλκόνι αποτελεί για τους περισσότερους μεγάλο βραχνά, καθώς πρέπει να το έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους συνέχεια για να ποτίζουν με συγκεκριμένη συχνότητα.

Αν και η ενασχόληση με την κηπουρική είναι ευχάριστη και αγχολυτική, το να τηρείς ένα πρόγραμμα ποτίσματος στην τόσο απαιτητική σου καθημερινότητα ίσως σε δυσκολέψει. To αυτόματο πότισμα στο μπαλκόνι σας είναι μονόδρομος και η εγκατάστασή του πλήρες σετ που θα βρείτε στα Φυτώρια Χορομίδη πιο εύκολη από όσο φαντάζεστε! Μέσα στο σετ θα βρείτε σωλήνα, σταλάκτες, προγραμματιστή και όλα τα απαραίτητα υλικά συνδεσμολογίας.

Ας δούμε μερικά σημαντικά οφέλη του αυτόματου ποτίσματος.

  1. Ακόμη κι αν εσύ ξεχάσεις να ποτίσεις τα φυτά σου, ο προγραμματιστής θα θυμάται να το κάνει συγκεκριμένη ώρα και μέρα. Εσύ επιλέγεις την συχνότητα, τη διάρκεια ποτίσματος και την ώρα έναρξης ποτίσματος ανάλογα με την εποχή και τα φυτά σου.
  2. Αν απουσιάσεις από το σπίτι σου για λίγο καιρό λόγω δουλειάς ή για διακοπές, δε θα χρειαστεί να υποχρεωθείς σε φίλο ή συγγενή να αναλάβει το πότισμα.
  3. Τώρα το Πάσχα και το καλοκαίρι που θα ανανεώσεις τα φυτά σου στο χωριό ή στο εξοχικό, είναι κρίμα να τα αφήσεις έτσι χωρίς πότισμα.
  4. Οι νεροσταλάκτες στάζουν το νερό ακριβώς κοντά στη ρίζα του φυτού και έτσι δεν θα ταλαιπωρηθείτε από ζιζάνια που θα φυτρώνουν σε διάφορα σημεία της γλάστρας.
  5. Με το αυτόματο πότισμα επιτυγχάνουμε εξοικονόμηση νερού, αφού δεν ποτίζουμε υπερβολικά με το νερό να τρέχει από το λάστιχο.
  6. Οι νεροσταλάκτες είναι ρυθμιζόμενοι και μπορούμς ν αυξομειώσουμι το νερό που στάζουν ανάλογα με τις ανάγκες το κάθε φυτού.

Αιμιλία Ροδοπούλου
MSc. Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος ΑΠΘ