Επιλογή Σελίδας

λευκόφυλλο, θάμνος, Leucophyllum frutescens, αειθαλής θάμνος, ΔΑΦΝΗ, κίτρινα άνθη, μαγείρεμα, παραθαλάσσιες περιοχές, σκουροπράσινο αρωματικό φύλλωμα, Καρποφόρο δέντρο | Φυτώρια/Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης: γλάστρες, φυτά, καρποφόρα, αειθαλή, φυτοχώματα, λιπάσματα, εργαλεία και είδη κήπου | Horomidis Agronomic Corp. Flower pots, plants, garden utensils and supplies, evergreens, fruit trees, fertilizer, soil

Φυτά για ξηρικό κήπο; Έχουμε!

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, όλο και πιο συχνά μας ρωτάτε ποια φυτά να επιλέξετε, ώστε να είναι κατάλληλα για το ξηρό και θερμό κλίμα πολλών ελληνικών νησιών, και όχι μόνο. Οι επιλογές φυτών αμέτρητες, η ομορφιά του νησιώτικου κήπου μοναδική.

Όλα τα αρωματικά φυτά έχουν ξηρανθετικές ιδιότητες. Διαλέξτε λεβάντα κοινή ή stoechas, για γκρι φύλλωμα σφαιρικής μορφής και τους υπέροχους ανθοφόρους βλαστούς με μωβ άνθη. Άλλωστε, στο τέλος καλοκαιριού συλλέγετε τα άνθη για αποξήρανση και χρήση. Το δενδρολίβανο, επίσης, δεν πρέπει να λείπει από κανέναν κήπο. Όρθιο ή έρπον, έχει το καθένα τη χρήση του και τη χάρη του. Το χειμώνα θα ανθίσει γεμίζοντας μωβ, μικρά λουλούδια. Μην παραλείψετε να γεμίσετε ένα παρτέρι σας με ρίγανη, για να τη συλλέξετε και να έχετε αρωματική ρίγανη δικής σας σοδειάς για τη χωριάτικη!

Αν ψάχνετε λύσεις για συνεχώς ανθισμένα παρτέρια και ζαρντινιέρες, δεν έχετε παρά να φυτέψετε κάθε λογής γεράνι: πελαργόνια, μολόχες, γεράνια, μαστιχιές χρειάζονται λίγο νερό, και θα χαρίσουν μπόλικα λουλούδια όλο το καλοκαίρι στον κήπο σας.

Δώστε ασημογκρίζο χρώμα στον κήπο σας, φυτεύοντας αλιμιά, ερεμόφυλλο, βεστρίγκια και λιμονίαστρο. Θα απολαύσετε και μωβ άνθη την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Αν, πάλι, θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να δώσετε ένα ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα στον παραθαλάσσιο και ξηρανθεκτικό κήπο, φυτέψτε αγρωστώδη. Στα φυτώρια Χορομίδη θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε αγρωστώδη, που με ένα απαλό αεράκι θα κουνιούνται νωχελικά, θα φτιάχνουν μεγάλους σταχυοφόρους βλαστούς και θα δίνουν ζωντάνια με την κίνησή τους στον κήπο σας. Διαλέξτε: στίπες, μίσχανθοι, πενισέτουμ, κάρεξ σε ποικιλία χρωμάτων, γυνέρια και πολλά είδη φεστούκας.

Τέλος, έχουμε προτάσεις για εσάς που θέλετε να φτιάξετε πυκνό φράχτη, αλλά διστάζετε γιατί φοβάστε την έλλειψη νερού. Η αγγελική, η πικροδάφνη και το λιγούστρο το κοινό, ο μετροσίδηρος, ο ελαίαγνος και το λευκόφυλλο θα ανταποκριθούν περίφημα.

Αιμιλία Ροδοπούλου
MSc. Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος ΑΠΘ