ACER PLATANOIDES 'CRIMSON KING' (ΣΦΕΝΔΑΜΙ Ή ΑΤΣΕΡ)

Φυλλοβόλα με πολύχρωμα φύλλα

Τα φυλλοβόλα δένδρα χάνουν το φύλλωμά τους το φθινόπωρο και ξεκινούν να βγάζουν ξανά τα φύλλα τους στις αρχές της άνοιξης, ανάλογα και με τις κλιματικές συνθήκες. Τα περισσότερα από αυτά έχουν πανέμορφα φύλλα, είτε σε σχήμα, είτε σε διάφορες χρωματικές αποχρώσεις. Πολλά από αυτά έχουν υπέροχα και εντυπωσιακά λουλούδια.

Μη φοβηθείτε να φυτέψετε στον κήπο σας ένα φυλλοβόλο δένδρο. Είναι ένας όμορφος τρόπος να καταλαβαίνετε τις εναλλαγές των εποχών!

Επιλέξτε δένδρα με έντονα χρώματα στα φύλλα, όπως:

ACER NEGUNDO 'FLAMINGO' (ΣΦΕΝΔΑΜΙ Ή ΑΤΣΕΡ)

  • Σφενδάμι Crimson King: Το συγκεκριμένο Σφενδάμι είναι μια πολύ όμορφη επιλογή για τον κήπο σας. Έχει κατακόκκινο, γυαλιστερό φύλλωμα που μοιάζει με του πλατάνου. Την άνοιξη έχει σκούρο, κόκκινο φύλλο, ενώ το φθινόπωρο (λίγο πριν πέσουν τα φύλλα του) γίνεται πορτοκαλί. Το όξινο περιβάλλον βοηθά στον καλύτερο χρωματισμό των φύλλων. Είναι πολύ ανθεκτικό στο κρύο.

ACER PLATANOIDES 'CRIMSON KING' (ΣΦΕΝΔΑΜΙ Ή ΑΤΣΕΡ)

  • Γκίνγκο Μπιλόμπα: Είναι ένα φυτό που μπορείτε να το φυτέψετε στον κήπο σας. Γίνεται ψηλό δένδρο, σε κωνικό σχήμα (ανήκει στα κωνοφόρα αν και φυλλοβόλο) και έχει ανοιχτό, κίτρινο χρώμα στα φύλλα. Το σχήμα των φύλλων του είναι καρδιόσχημο (μοιάζει με βεντάλια).

GINKGO BILOBA (ΓΚΙΓΚΟ Ή ΣΑΛΙΒΟΥΡΙΑ)

  • Λικιδάμβαρη: Είναι ένα δένδρο που σίγουρα θα σας μαγέψει με τους υπέροχους χρωματισμούς που παίρνουν τα φύλλα του. Η κόμη της είναι κωνική και ο κορμός της είναι ανάγλυφος. Τα φύλλα της μοιάζουν με του πλατάνου, αλλά σε μικρότερο μέγεθος. Το χρώμα τους είναι πράσινο, αλλά μόλις έρχεται το φθινόπωρο αλλάζει σε κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί!

LIQUIDAMBAR STYRACIFLUA (ΛΙΚΙΔΑΜΒΑΡΗ Ή ΥΓΡΑΜΒΑΡΗ Η ΣΤΥΡΑΚΟΦΟΡΟΣ)

  • Δρυς Κοκκινωπή: Είναι ένα από τα φυλλοβόλα δένδρα που θα μπορούσατε να επιλέξετε για τον υπέροχο χρωματισμό των φύλλων του. Είναι βελανιδιά ταχείας ανάπτυξής, το χρώμα των φύλλων της είναι πράσινο και το φθινόπωρο παίρνει πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις.

QUERCUS RUBRA (ΔΡΥΣ Ή ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ)

Επίσης, φυλλοβόλα δένδρα με ωραία, χρωματιστά λουλούδια και περίεργα φύλλα είναι η Ιπποκαστανιά και το Λιριόδενδρο.

Δεν Υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σπίτιΚατηγορίεςWishlistΛογαριασμό
Αναζήτηση