CAREX BUCHANANII (ΚΑΡΕΞ)

ΑΓΡΩΣΤΩΔΗ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ (GRAMINEAE)

Είναι μονοκοτυλήδονα φυτά, πολύ ανθεκτικά, αρκετά ιδιαίτερα και έχουν μπει στη ζωή μας μέσω της αρχιτεκτονικής τοπίου και της αγάπης μας για τη φύση. Τα αγρωστώδη είναι φυτά τα οποία είναι αυτοφυή στην ελληνική ύπαιθρο και γενικότερα σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στον κήπο μας ώστε να τον κάνουμε να μοιάζει με φυσικό τοπίο, καθώς τα περισσότερα αγρωστώδη είναι άνυδρα φυτά και προσαρμόζονται εύκολα σε πολλά εδάφη. Με τις ισχυρές τους ρίζες βοηθούν το χώμα στη μη διάβρωσή του και ταυτόχρονα διακοσμούν με την ιδιαιτερότητά τους.

CAREX BUCHANANII (ΚΑΡΕΞ)

Η διακοσμητική τους αξία είναι φανταστική, καθώς μέσα από τα φυτά αυτά φαίνονται οι τέσσερις εποχές. Τα διακοσμητικά τους φύλλα αλλάζουν χρώματα με τις εποχές, από ανοιχτό πράσινο έως χρυσοκίτρινο και εμπλουτίζουν σε μεγάλο βαθμό τα χρώματα του τοπίου. Ακόμα και το χειμώνα, πολλά διακοσμητικά χόρτα που έχουν ξερά φύλλα αλλάζουν χρώμα στην ακίνητη στρωμνή. Η ισχυρή βάση που έχουν και η ταλάντευση από τον αέρα, προσθέτουν ένα εκπληκτικό τοπίο. Έχουν πολύχρωμα φύλλα και εκτός από τις διάφορες αποχρώσεις του πράσινου, υπάρχει η φυσική απλότητα του κίτρινου, διακρίνεται η θεαματική χρυσή, το ρομαντικό και παθιασμένο κόκκινο, το κομψό μπλε και το μαύρο. Τέλος, υπάρχουν ανοιχτόχρωμα φύλλα με λωρίδες, κηλίδες, κλπ., που βελτιώνουν σημαντικά τη διακοσμητική αξία τους.

CAREX HACHIJOENSIS 'EVERGOLD' (ΚΑΡΕΞ ΠΑΝΑΣΕ)

Στο φυτώριό μας υπάρχει μεγάλη ποικιλία από αγρωστώδη, καλλωπιστικά φυτά (gramineae ή grasses). Μερικά απ’ αυτά είναι τα: Κάρεξ (Carex), Πενισέτο (Penissetum), Μίσχανθος (Miscanthus), Οφιοπόγων (Ophiopogon), Λιριόπη (Liriope), Πάνικο (Panicum), Καλαμαγροστίς (Calamagrostis), Στίπα (Stipa) και άλλα.

Δεν Υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑρχικήΚατηγορίεςΑγαπημέναΛογαριασμος
Αναζήτηση