Αγοράστε τη Σάλβια εδώ.

Συνομοταξία: Αγγειόσπερμα
Ομοταξία: Δικοτυλήδονα

Η Σάλβια greggii είναι ένα πολυετές, ποώδες φυτό που προέρχεται από μια περιοχή στο νοτιοδυτικό Τέξας (μέσα στην έρημο Chihuahuan και στη μεξικανική πολιτεία San Luis Potosi).  Συνήθως αναπτύσσεται σε βραχώδη εδάφη, σε υψόμετρο από 5.000 έως 2.000 μέτρα. Ονομάστηκε «greggii» και περιγράφηκε το 1870 από το βοτανολόγο Asa Grey προς τιμήν του Josiah Gregg (1806- 1850) που ήταν έμπορος, εξερευνητής, φυσιοδίφης και συγγραφέας του Μεξικού που ερεύνησε και συγκέντρωσε τα φυτά του Τέξας. Είναι στενά συνδεδεμένη και συχνά υβριδοποιείται με τη Σάλβια microphylla. Η Σάλβια ανθίζει όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Σάλβια/ Φυτώρια/Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης: γλάστρες, φυτά, καρποφόρα, αειθαλή, φυτοχώματα, λιπάσματα, εργαλεία και είδη κήπου | Horomidis Agronomic Corp. Flower pots, plants, garden utensils and supplies, evergreens, fruit trees, fertilizer, soil

Περιγραφή

Η Σάλβια greggii είναι ένα φυτό με πολυάριθμες ονομαζόμενες ποικιλίες. Φτάνει σε ύψος τα 0,30 με 1.22 μέτρα, ανάλογα με την ποικιλία. Μπορεί να είναι είτε όρθιο φυτό είτε έρπον. Τα φύλλα της είναι συνήθως μεσαίου μεγέθους, πράσινα και τείνουν να είναι μικρότερα από 2,5 εκατοστά. Παρόλο το μικρό τους μέγεθος, έχουν ένα πολύ ωραίο, πικάντικο άρωμα. Το μέγεθος και το χρώμα των λουλουδιών της Σάλβιας έχουν άπειρες παραλλαγές. Τα λουλούδια φτάνουν από 0,64 έως 2,54 εκ. σε μήκος και μπορεί να είναι οποιουδήποτε χρώματος. Υπάρχουν πάρα πολλές αποχρώσεις Σάλβιας, σε τόνους του μπορντό και του κόκκινου (πιο κοινές στο φυσικό περιβάλλον), αλλά και ρόδινες/ τριανταφυλλί, λευκές, ροζ, λιλά, βερικοκί και μωβ. Η Σάλβια χρησιμοποιείται ευρέως στην κηπουρική.

Στη φύση συναντάμε φυσικά υβρίδια Σάλβιας μεταξύ των ποικιλιών «greggii» και «microphylla», τα οποία ανακαλύφθηκαν στο Μεξικό το 1991 από μια αγγλική φυτική αποστολή. Τα διάφορα χρώματα- υβρίδια ονομάζονται γενικά «Salvia × jamensis» και πήραν το όνομά τους από το χωριό «Jame» που βρίσκεται στην περιοχή όπου βρέθηκαν. Οι συλλέκτες συγκέντρωσαν σπόρους από σχεδόν 30 διαφορετικά χρώματα λουλουδιών. Ανακαλύφθηκε αργότερα ότι τα φυτά που συλλέχθηκαν το 1991 από τους συλλέκτες του Yucca Do Nursery στο Τέξας ήταν επίσης μορφές Salvia × jamensis. Οι διάφορες μορφές μοιάζουν περισσότερο με τη Σάλβια greggii σε ύψος, αν και παρουσιάζουν ποικιλία διαφορετικών χαρακτηριστικών. Επειδή είναι ένα φυτό που μεταλλάσσεται πάρα πολύ εύκολα, έχουν παραχθεί πολλές άλλες ποικιλίες από κηποτέχνες, η προέλευση των οποίων είναι ασαφής. Γενικά, μπορούμε όλες να τις αποκαλούμε με μία φράση, ως «Σάλβιες του Μεξικού».

 Σάλβια/ Φυτώρια/Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης: γλάστρες, φυτά, καρποφόρα, αειθαλή, φυτοχώματα, λιπάσματα, εργαλεία και είδη κήπου | Horomidis Agronomic Corp. Flower pots, plants, garden utensils and supplies, evergreens, fruit trees, fertilizer, soil