Η φύση είναι τόσο προικισμένη! Και το καταλαβαίνουμε καθημερινά, με διάφορους τρόπους. Βλέπουμε φυτά με φυλλώματα πολλών μεγεθών, χρωμάτων και σχημάτων, φυτά με μονόχρωμα φύλλα (πράσινα, κόκκινα, κίτρινα…), φυτά με δύο χρώματα στο ίδιο φύλλο (π.χ. πρασινοκίτρινα, «πανασέ») και πόσα άλλα! Αλλά το πιο φανταστικό είναι τα αρώματα που εκλύουν τα άνθη πολλών από αυτών. Τι καλύτερο από αυτή την ευωδία που φτάνει στη μύτη όποιου κάθεται δίπλα τους;!

Αγγελική/ Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης: γλάστρες, φυτά, καρποφόρα, αειθαλή, φυτοχώματα, λιπάσματα, εργαλεία και είδη κήπου | Horomidis Agronomic Corp. Flower pots, plants, garden utensils and supplies, evergreens, fruit trees, fertilizer, soil

Παρακάτω, θα σας αναφέρουμε κάποια δένδρα ή θαμνόδενδρα (φυλλοβόλα και αειθαλή) με όμορφα, αρωματικά άνθη που μπορείτε να τα φυτέψετε στον κήπο σας, και θα σας δώσουμε κάποιες πληροφορίες γι’ αυτά. Μπορούν να φτάσουν από 2,5- 3 έως 15- 20 μέτρα, και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μεμονωμένα, σε συστάδες, σε φράχτες, ακόμα και για να κάνετε σκιά (με κάποια από αυτά).

Όσμανθος/ Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης: γλάστρες, φυτά, καρποφόρα, αειθαλή, φυτοχώματα, λιπάσματα, εργαλεία και είδη κήπου | Horomidis Agronomic Corp. Flower pots, plants, garden utensils and supplies, evergreens, fruit trees, fertilizer, soil

Θα ξεκινήσουμε με τα σχετικά πιο χαμηλά σε τελική ανάπτυξη, που είναι ο Ελαίαγνος, ο Όσμανθος, η Αγγελική, η Γαζία, η Μανόλια μεγανθής, το Λιριόδενδρο, το ΤίλιοΦλαμούρι) και άλλα.

  • Ο Όσμανθος είναι αειθαλές φυτό με πράσινο, γυαλιστερό φύλλωμα και λευκά άνθη, που αναδύει ένα υπέροχο άρωμα, το οποίο θυμίζει ροδάκινο- βερίκοκο σε μίξη. Ανθίζει Απρίλιο με Μάιο και Σεπτέμβριο.
  • Η Αγγελική είναι αειθαλές φυτό με σφαιρικό σχήμα και φωτεινό, πράσινο φύλλωμα με λευκά- κρεμ, αρωματικά άνθη. Ανθίζει Απρίλιο με Μάιο.
  • Ο Ελαίαγνος είναι αειθαλές φυτό με ακανόνιστη μορφή, που κάποιες φορές καταλήγει σε σφαιρική. Η πάνω επιφάνεια του φύλλου του είναι πράσινο γυαλιστερό χρώμα και η κάτω αργυρόχρωμη. Έχει λευκό άνθος με απαλό και γλυκό άρωμα. Ανθίζει Σεπτέμβριο με Οκτώβριο.
  • Η Μανόλια μεγανθής είναι αειθαλές φυτό με μεγάλα, γυαλιστερά φύλλα, πράσινα στην επάνω επιφάνεια και καφέ στην κάτω. Έχει λευκά- κρεμ άνθη (μεγάλα σε μέγεθος) που θυμίζουν κατά το άνοιγμα τους χωνί και μυρίζουν σα λεμόνι. Ανθίζει Ιούνιο με Αύγουστο.

MAGNOLIA GRANDIFLORA GALLISONIENSIS (ΜΑΓΝΟΛΙΑ ΜΕΓΑΝΘΗΣ)| Φυτώρια/Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης: γλάστρες, φυτά, καρποφόρα, αειθαλή, φυτοχώματα, λιπάσματα, εργαλεία και είδη κήπου | Horomidis Agronomic Corp. Flower pots, plants, garden utensils and supplies, evergreens, fruit trees, fertilizer, soil

  • Η Γαζία είναι φυλλοβόλα, με αγκάθια στα κλαδιά της. Έχει σύνθετα, πράσινα φύλλα και χρυσοκίτρινες, αρωματικές, κεφαλιόμορφες, μασχαλιαίες ταξιανθίες. Ανθίζει Φεβρουάριο με Μάρτιο.
  • Το Τίλιο ή Φλαμούρι είναι φυλλοβόλο φυτό με καρδιόσχημα φύλλα. Τα φύλλα του είναι πράσινα στην επάνω επιφάνεια και αργυρόχρωμα στην κάτω. Έχει έντονη, κρεμ, αρωματική ανθοφορία, η οποία είναι το γνωστό σε όλους μας αφέψημα, το τίλιο.
  • Τέλος, το Λιριόδενδρο (που λίγοι το γνωρίζουν) είναι ένα ιδιαίτερο και φυλλοβόλο δένδρο, με ανοιχτοπράσινα φύλλα που μοιάζουν με του πλατάνου. Έχει πράσινα, πολύ αρωματικά άνθη, σε σχήμα τουλίπας. Ανθίζει τον Ιούνιο, όταν ενηλικιωθεί.

PITTOSPORUM TOBIRA TREE ALTO FUSTO (ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΕΝΔΡΩΔΗΣ) Αειθαλής θάμνοι| Φυτώρια/Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης: γλάστρες, φυτά, καρποφόρα, αειθαλή, φυτοχώματα, λιπάσματα, εργαλεία και είδη κήπου | Horomidis Agronomic Corp. Flower pots, plants, garden utensils and supplies, evergreens, fruit trees, fertilizer, soil

Νομίζουμε ότι αξίζει να χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας κάποιο από τα παραπάνω φυτά! Το άρωμά τους θα σας χαλαρώνει και θα σας ταξιδεύει…

    ELAEAGNUS EBBINGEI (ΕΛΑΙΑΓΝΟΣ)| Φυτώρια/Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης: γλάστρες, φυτά, καρποφόρα, αειθαλή, φυτοχώματα, λιπάσματα, εργαλεία και είδη κήπου | Horomidis Agronomic Corp. Flower pots, plants, garden utensils and supplies, evergreens, fruit trees, fertilizer, soil