Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε!

Ιανουάριος: Είναι ένας ήρεμος μήνας για τον κήπο μας. Εκμεταλλευτείτε τις μέρες αυτές για να δώσετε μια νέα λάμψη στα εργαλεία σας. Μπορείτε να κάνετε σκούπισμα, καθάρισμα, λάδωμα, γυάλισμα και ακόνισμα. Κάντε επιδιορθώσεις, επιθεωρήστε τα στηρίγματα, καθαρίστε τις γλάστρες και τις ζαρντινιέρες σας.

Φεβρουάριος: Είναι γεγονός ότι οι καλές μέρες έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Μπορείτε να ξεκινήσετε να φυτεύετε τα ανοιξιάτικα φυτά του λαχανόκηπου και να προετοιμάσετε τον οπωρώνα σας. Προσοχή! Επειδή ο μήνας αυτός είναι ο πιο κρύος μήνας του χρόνου, η εποχή ξεκινά στο δεύτερο μισό.

Μάρτιος: Είναι ιδανικός μήνας για να σπείρετε τα περισσότερα λαχανικά. Είναι ο σημαντικότερος μήνας γιατί τότε αρχίζει η βλάστηση των δένδρων και όλων των δενδροειδών, η οποία θέλει ιδιαίτερη φροντίδα. Οργανωθείτε, κρατώντας ημερολόγιο με τις εργασίες που θα πρέπει να πραγματοποιήσετε, για να μη βρεθείτε εκτός προγράμματος. Προσοχή! Οι κλιματολογικές συνθήκες το Μάρτιο είναι απρόβλεπτες και δεν αντιμετωπίζονται εύκολα λόγω της αστάθειάς τους.

Απρίλιος: Η άνοιξη είναι γεγονός. Συνεχίζουμε τις εργασίες του Μαρτίου και αφιερωνόμαστε αποκλειστικά στις καλλιέργειές μας, γιατί είναι ο μήνας μας. Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών!

Λαχανόκηπος Φυτώρια/Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης: γλάστρες, φυτά, καρποφόρα, αειθαλή, φυτοχώματα, λιπάσματα, εργαλεία και είδη κήπου | Horomidis Agronomic Corp. Flower pots, plants, garden utensils and supplies, evergreens, fruit trees, fertilizer, soil

Μάιος: Είναι ο πιο ευχάριστος μήνας για τον κήπο. Οι πρώτες πραγματικές συγκομιδές είναι γεγονός. Σας αποζημιώνουν για τις προσπάθειές σας και αναπτερώνουν το ηθικό σας για όλη την υπόλοιπη σεζόν. Όσο ζεσταίνει ο καιρός, ο κήπος ευωδιάζει. Είναι αλήθεια ότι είναι ο «μήνας- απόλαυση» για τον κηπουρό!

Ιούνιος: Είναι η αρχή μιας καλής εποχής, καθώς όλα αρχίζουν και βλασταίνουν ή ανθίζουν ταυτόχρονα. Άνθη, λαχανικά, ζιζάνια, παράσιτα κ.α. Για να μην πελαγώσετε, επιθεωρήστε τακτικά και προσεκτικά τον κήπο σας. Η εδαφοκάλυψη είναι απαραίτητη, γιατί το πότισμα είναι η απόλυτη προτεραιότητά σας.

Ιούλιος: Είναι καλοκαίρι και πρέπει να δουλεύετε σκληρά. Έχετε τρεις κύριες ασχολίες (σκάλισμα, βοτάνισμα και πότισμα) που πρέπει να σας απασχολούν συνεχώς. Έχετε ένα λαχανόκηπο γεμάτο και ο οπωρώνας σας έχει αρχίσει τη γιορτή!!!

Οπωρώνας Φυτώρια/Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης: γλάστρες, φυτά, καρποφόρα, αειθαλή, φυτοχώματα, λιπάσματα, εργαλεία και είδη κήπου | Horomidis Agronomic Corp. Flower pots, plants, garden utensils and supplies, evergreens, fruit trees, fertilizer, soil

Αύγουστος: Είναι ο μήνας όπου η ζέστη γίνεται αφόρητη. Περίοδος ρουτίνας για το λαχανόκηπο και τον οπωρώνα σας, πριν τη συγκομιδή του Σεπτεμβρίου. Είναι η εποχή του μπολιάσματος και αν πιάσει θα είστε ευτυχισμένοι! Μην ξεχνάτε να ποτίζετε τα βράδια που έχει καύσωνες.

Σεπτέμβριος: Είναι ο μήνας που αναγγέλλει την πολλά υποσχόμενη περίοδο συγκομιδής καρπών και λαχανικών. Ήρθε η ώρα να αποζημιωθείτε για το κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς και μάλιστα με το παραπάνω. Οργανωθείτε για να μπορέσετε να αποθηκεύσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα προϊόντα που συγκομίσατε.

Οκτώβριος: Συνεχίζετε τη συγκομιδή και την αποθήκευση και ολοκληρώνετε την παρασκευή τουρσί και μαρμελάδων. Αν και ο μήνας αυτός είναι ήπιος, θα πρέπει να προνοήσετε για καλύμματα και σκέπαστρα. Αυτή την εποχή το χώμα δουλεύεται εύκολα, οπότε το αναποδογυρίζετε ενόψει των φυτεύσεων που έρχονται.

Νοέμβριος: Ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Ο κήπος σας ρίχνει σιγά- σιγά ταχύτητα και ετοιμάζεται για το χειμωνιάτικο ύπνο. Πρέπει να δράσετε. Καθαρίστε καλά, γιατί τίποτα δεν είναι πιο άσχημο από ένα παραμελημένο κήπο το χειμώνα. Κυρίως, όμως, θα πρέπει να προστατέψετε τα φυτά σας και τα εργαλεία του κήπου, ώστε να είναι έτοιμα την επόμενη άνοιξη.

Δεκέμβριος: Είναι η πιο ήρεμη περίοδος για το λαχανόκηπο και η πιο έντονη για τον οπωρώνα. Η ηρεμία της εποχής σάς δίνει τη δυνατότητα να ξεφυλλίσετε βιβλία και καταλόγους, ώστε να λύσετε προβλήματα και απορίες που έχετε, να τολμήσετε αλλαγές και να πάρετε σωστές αποφάσεις για την επόμενη σεζόν.